De beste symaskinene for barn og ungdom i 2022

Når du kjøper symaskin til barn er det viktig å velge en enkel, kompakt og brukervennlig symaskin - som gjør at barna kan fokusere på syglede og grunnleggende teknikker. Når vi snakker om symaskiner til barn så tenker vi på barn gjerne på barn fra 7-8 år alderen og oppover. Vi skal se på hvilke symaskiner som er best for barn og ungdom, og hva du bør se etter.

Dersom du ønsker å vite mer om generelle tips, så gå gjerne til vår store kjøpeguide for symaskin.

Dette er gode symaskiner til å kjøpe for barn og ungdom

Dette er de beste symaskinene for barn og ungdom i 2022

Dette er de beste symaskinene du kan kjøpe til barn og ungdom i år. Les videre for mer utfyllende beskrivelse av hver enkelt symaskin.

Først skal vi se litt på hva du bør tenke på når du kjøper symaskin til barn. Til slutt skal vi se litt nærmere på hver enkelt symaskin.

Hva bør jeg tenke på når jeg kjøper symaskin til barn?

En symaskin til et barn kan være en strålende gave til kreative barn - en gave de vil ha glede av i lang tid! Ikke bare vil de være i stand til å lage og reparere sine egne klær og tilbehør, men de kan sy gaver til venner og lage puter, gardiner eller lappeteppe til rommet sitt.

Hva du skal se etter når du kjøper en symaskin til et barn?

 • Enkel: Symaskinen bør være enkel og uten for mange funksjoner. Det er derfor greit å velge en mekanisk symaskin sånn at man kan fokusere på grunnleggende teknikker.
 • Vekt og størrelse: Symaskinen bør være enkel å håndtere og bære rundt. Derfor er det en idé å velge en symaskin som er liten og lett.
 • Funksjoner: De aller fleste symaskiner selv i de laveste prisklassene kommer med alle grunnleggende sømtyper. Det er svært sjeldent at man finner en symaskin som ikke kan sy det barnet ønsker. Det eneste man bør tenkte på er funksjonalitet til å sy knapphull og glidelås dersom barnet er interessert i klær, eller hvis man har andre helt spesielle ønsker.
 • Design - Barn synes at design og farge er viktig. Så velg gjerne et design og en farge som barnet liker. Bare husk å ikke la dette gå på bekostning av selve symaskinen og hvordan den er i bruk.
 • Pris - Selv om prisen vil være en avgjørende faktor, er det viktig å ikke umiddelbart velge den billigste maskinen som er tilgjengelig. Vi ser generelt at symaskiner fra 3 500 holder god kvalitet. Husk at en symaskin er en svært avansert mekanisk innretning. Dersom du ønsker billigere symaskin så anbefaler vi å se etter en bruk symaskin som nylig har vært til service.
 • Forhandler - Det viktigste du gjør er at du finner en forhandler som tilbyr hjelp, service og tilleggsutstyr på symaskinen.

Vi anbefaler enkle fullverdige symaskiner framfor "barnevennlige" symaskiner fra lekebutikker eller supermarkedet. Barnet vil uansett trenge veiledning fra en voksen i starten. For de aller minste så kan det være mer aktuelt med en symaskin som ligner mer på et leketøy, men dette har vi lite erfaring med.

Det er ingen perfekt alder for å lære barna å sy, men syv eller åtte-åringer har vanligvis utviklet nok finmotorikk og har godt nok fokus til å kunne operere en symaskin på en trygg måte. Offisielt så anbefaler for eksempel Brother at symaskiner ikke brukes av barn alene under 12 år. Her er våre anbefalinger til symaskiner for barn som skal lære seg å sy:

Enkel, billig og dekorativ - Little Angel KD144S

Brother KD144S er den perfekte symaskinen for barn som skal lære seg å sy

Dette er en helt enkel symaskin fra Brother som har alle de funksjonene du ønsker for de minste pluss en del mer. Denne symaskinen har fingerbeskyttelse, LED-lys og 14 ekstra dekor- og nyttesømmer. I tillegg har den alle de grunnleggende funksjonene du har behov for til alle vanlige prosjekter.

Les mer og kjøp Brother Little Angel KD144S.

Fullverdig husholdningsmaskin som passer store og små - Janome Idun 920

Janome Idun 920

Hvis du ønsker å kjøpe en symaskin som kan være med barnet gjennom hele oppveksten - da er Idun 920 fra Janome det perfekte valget! Her får du alt du kan tenke deg i et lite og hendig format. Dette er en kvalitetssymaskin som holder i mange år, og som ikke vil sette begrensninger når barnet vokser opp. Her får man mange muligheter som man ikke får på de enkleste barnemodellene.

 • Rettsøm
 • Maks stingbredde på 5 mm
 • Treskritts sik-sak
 • Faldesøm
 • Elastikk søm
 • Automatisk 1-stegs knapphull

Maskinen er enkel å tre, og det medfølger en god del tilbehør som standard. Dette er perfekt hvis barnet ønsker å sy mer avanserte ting som klær, glidelås, knapper, med mer. Her er alt inkludert!

Les mer og kjøp Janome Idun 920 .

Til ungdommen som syr sine egne klær - Janome Easy Jeans 1800

Janome Easy Jeans er den perfekte symaskinen for deg som vil ha en kraftig og solid symaskin til å sy klær

Det er ikke uten grunn at Janome Easy Jeans 1800 er verdens mest solgte symaskin gjennom tidene. Med over 60 millioner solgte symaskiner siden den ble lansert i 1921, kan du være trygg på at du kjøper en arbeidshest som vil være med deg i lang tid. Dette er en robust og enkel mekanisk symaskin som takler det meste av prosjekter, og er en perfekt følgesvenn for ungdommen som liger å sy sine egne klær. Prisen på 5 995,- er noe høyere enn de aller enkleste symaskinene, men til gjengjeld får man en virkelig solid maskin som vil vare i mange år. Dette er et godt valg hvis man kjøper en symaskin til ungdommen som syr mye og gjerne kraftige stoffer som jeans, lær og kanskje til og med friluftsutstyr.

Les mer og kjøp Janome Easy Jeans 1800.

Til den kreative og ambisiøse ungdommen - Janome Decor Computer 6050

 

Janome Decor Computer 6050 er symaskinen for den kreative og ambisiøse ungdommen

Janome Decor Computer 6050 er den perfekte følgesvennen for den kreative ungdommen som ønsker å sy et bredt spekter av prosjekter. Her får du både en kraftig og fleksibel symaskin i et kompakt format. Decor Computer 6050 er en elektronisk symaskin som gjør at du blant annet kan automatisk heve og senke nålen, automatisk feste og avslutte sømmer, klippe tråden, noe som gir en mye større syglede enn på de enklere mekaniske symaskinene. For å ikke snakke om et stort utvalg av dekorative sømmer og mulighet for frihånds-quilting. Til 8 295,- er dette definitivt en råflott symaskin som er forbeholdt de som virkelig ønsker å utfolde seg kreativt.

Les mer og kjøp Janome Decor Computer 6050.


PS
! For de aller minste (under 7-8 år) så anbefaler vi symaskiner som er mer å regne som leketøy - disse inkluderer en del ekstra sikkerhet som for eksempel plastdeksel rundt synålen. Barn under 12 år bør uansett ha tilsyn av voksne når de lærer seg å sy.


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post