De beste blant de billige symaskinene i 2022

Hvis du skal lære deg å sy og skal kjøpe din første symaskin, eller hvis du er mer erfaren og bare ønsker en ekstra maskin, vil denne listen over de beste av de billige symaskinene hjelpe deg med å finne den perfekte matchen for deg og lar deg komme i gang med ditt neste prosjekt.

Dette er billige og gode symaskiner som gir mye verdi for pengene

Dette er de beste blant de billige symaskinene 2022

Dette er de beste blant de billigste symaskinene som er på markedet i år.

  1. For deg som ønsker en enkel og robust husholdningssymaskin - Janome Idun 920
  2. For deg som ønsker en brukervennlig og kompakt elektronisk symaskin - Brother innov-Is 10A
  3. For deg som ønsker en kraftig mekanisk symaskin for å sy klær og redesign - Janome Easy Jeans 1800

Nå se på hva du bør tenke på når du kjøper symaskin, og til slutt mer detaljer rundt våre anbefalinger. Så les videre 👋

Dette bør du tenke på når du kjøper billig og bra symaskin

Full størrelse eller en mini-symaskin

Hvis du planlegger å reise mye og bare trenger veldig grunnleggende funksjoner på symaskinen din, vil en minisymaskin både være betydelig billigere samtidig som den vil utføre vanlige syoppgaver helt fint. På en annen side, hvis du planlegger å sy ofte og trenger mer funksjonalitet - da anbefaler jeg på det sterkeste å velge en symaskin i full størrelse. Selv om det er litt dyrere, vil de ekstra pengene være verdt det.

Elektronisk eller mekanisk

Elektroniske symaskiner har ofte mange flere funksjoner, er lettere og mer kompakt, men de er også litt dyrere. Elektroniske symaskiner er mer kompakte og ofte mer stillegående. Med mekaniske symaskiner syr du med fotpedalen og skifter sømmer, lengde og bredde med mekaniske knapper. Forskjellen er litt som å velge mellom manual- og automatgir på en bil. Med en elektronisk symaskin har du ofte muligheten til å sy med knapper og bruke en LCD-skjerm til å velge sømparametere. Noen datastyrte maskiner lar deg til og med redigere og lagre stinginstillinger.

Inkludert tilleggsutstyr

Trykkføtter holder stoffet på plass når du syr. Alle symaskiner kommer med en generell sikksakkfot, som lar deg sy en rettsøm og sikksakksting. Dette vil være nok for de fleste prosjekter. Å ha ekstra syføtter kan imidlertid gjøre visse oppgaver lettere. Knapphull og knappfot er praktisk når du skal sy knapper på et plagg, og glidelåsføtter gjøre det enklere å sy glidelåser. Flere trykkføtter som en vatteringsfot, gangfot, overkastfot, blindfot eller til og med en smal fot kan være svært praktisk hvis du skal sy mer avansert søm.

Hvis du har behov for denne type tilbehør så er det ofte mye billigere å kjøpe en symaskin som kommer med et bredt utvalg av vanlige trykkføtter - framfor å kjøpe én og én trykkfot i ettertid. Det er også viktig å være klar over at de rimeligste symaskinene som kun støtter 5 mm bredde på stingene ofte ikke støtter mer avanserte trykkføtter - og dermed er det begrenset med mulighet for å kjøpe ekstra utstyr i ettertid.

Knapphull og andre sømtyper

Tenk på hvilke sømtyper du kommer til å trenge. Hvis du bare tenker å sy sikksakk og rettsøm, da er det ikke behov for mange avanserte funksjoner. En grunnleggende enkel symaskin dekker alltid disse behovene. Tenker du derimot for eksempel å sy mye klær, da er knapphullssøm veldig praktisk. Disse funksjonene varierer veldig fra maskin til maskin, så test gjerne maskinen før du kjøper. Hvis du syr mange knapper så er det utrolig praktisk med automatisk ett-trinns knapphullssøm.

Automatisk nåle-i-treder

De billigste symaskinene har ikke automatisk nål-i-treder, men ofte vil man få dette med å bare gå opp noen få hundrelapper i pris. Denne typen nål-i-treder bruker en liten spak og krok som du vikler tråden rundt. Med en vri på spaken passerer tråden gjennom nåløyet. Denne funksjonen kan være praktisk for alle og enhver, men spesielt hvis man sliter med dårlig syn eller synes at å tre nåler kan være vanskelig.

Hjelp og service

Det er viktig å huske på at når man kjøper en symaskin så kan det oppstå behov for vedlikehold og eventuelt service hvis maskinen brukes mye. Det kan derfor være veldig smart å kjøpe en symaskin på et sted som virkelig kjenner produktene de selger. Vi i Min Symaskin kjenner produktene inn og ut, og du er hjertelig velkommen til å besøke oss i vår butikk i Tønsberg for en hyggelig prat

Dette er de beste blant de billige symaskinene i år

I denne samlingen har jeg tatt med noen billige symaskiner i full størrelse med de mest grunnleggende funksjonene, samt noen maskiner med mer avanserte funksjoner - men som likevel er rimelige og gir mye verdi for pengene. Det er også noen få symaskiner som er bedre egnet for dem som vil ha en liten maskin som er enkel å frakte og som ikke tar så mye plass.

Fortsett å les for å lære mer om de beste av de billigste symaskinene som er å få på markedet i år!

For deg som ønsker en enkel og robust husholdningssymaskin - Janome Idun 920

Janome Idun 920

Janome Idun 920 er en enkel, robust, mekanisk symaskin for nybegynnere og for dem som har sying som en hobby. Her har du enkel kontroll av funksjoner, et stort utvalg av sømtyper og et omfattende utvalg av tilbehør. Det følger det blant annet med trykkføtter for å sy knappehull, glidelås, applikasjon, og mye mer. Denne symaskinen ligger i skrivende stund på kr 2995,-. Trenger du en enkel symaskin av høy kvalitet til en god pris, da er dette valget for deg.

Les mer og kjøp Janome Idun 920.

For deg som ønsker en brukervennlig og kompakt elektronisk symaskin - Brother Innov-is 10A

Kompakt brukervennlig billig og bra symaskin Brother Innov-is 10A

Brother Innov-is 10A er en kompakt elektronisk symaskin med topp brukervennlighet og mange funksjoner. Maskinen syr søm av god kvalitet, og det er lett å bytte spole og undertråd. I tillegg har den automatisk nål-i-treder og knapphullfunksjon. Maskinen har en relativt kraftig motor som takler å sy tyngre stoff som for eksempel jeans. Dette er en perfekt symaskin dersom du ønsker en kompakt symaskin som tar liten plass, og som det er lett å frakte rundt. Maskinen ligger i skrivende stund på kr 5595,- hos Min Symaskin.

Les mer og kjøp Brother Innov-is 10A.

For deg som ønsker en kraftig mekanisk symaskin for å sy klær og redesign - Janome Easy Jeans 1800

Janome Easy Jeans 1800

Janome Easy Jeans 1800 er vår definitive favoritt hvis du ønsker en symaskin som virkelig gir deg god verdi for pengene. Dette er en stjerne blant symaskiner - og det er ikke uten grunn at Janome Easy Jeans er verdens mest solgte symaskin. Easy Jeans har utviklet seg mye siden den første gang ble laget for over hundre år siden - og er en symaskin som gjenspeiler alle de verdiene som Janome står for. Kvalitet i alle ledd, brukervennlig, pålitelig - her får du en symaskin som er kraftig, stillegående og som er bygget robust. Maskinen ligger i skivende stund på kr 5995,-.

Les mer og kjøp Janome Easy Jeans 1800.

Oppsummering

Det er ingen grunn til å blåse av mange mange tusenlapper hvis du kun trenger en enkel, billig og bra symaskin. De fleste symaskinene til rundt tre tusen dekker de aller fleste behov, og her har man mulighet til å få en symaskin som er robust og vil være en trofast følgesvenn i mange år.

Vår beste anbefaling hvis du bare ønsker en enkel, billig og bra symaskin er å gå for Janome Idun 920. Dette er et solid valg med mindre du har spesielle behov som vi har diskutert over.

Håper dette var til hjelp! Ta gjerne en titt i nettbutikken vår, eller les mer i bloggen vår for mer inspirasjon.


You may also like

Vis alle
Example blog post
Example blog post
Example blog post